Forside / HTX / Studiemiljø

Studiemiljø

Htx har et inspirerende, målrettet og kreativt studiemiljø. I forbindelse med større projektarbejder tilstræbes der kontakt med virksomheder og andre organisationer så undervisningen bliver nærværende og virkelighedsnær. 

Som 1.g’er bliver du på introforløbet rystet godt sammen med dine nye studiekammerater både i og på tværs af klasserne. Introforløbet afsluttes med en fælles hyttetur for alle 1.g’ere. I 2.g er der indlagt en studietur af en uges varighed hvor vi rejser til én af Europas storbyer, og i 3.g er der en mini studietur til København. 

Til dig med egen bærbar er der trådløst internet på hele skolen. Elevrådet arbejder hårdt og målrettet med at arrangere forskellige sociale aktiviteter for alle skolens elever. Her kan der nævnes den årlige sportsdag og elevrådets festudvalg arrangerer ofte fester og fredagscafeer.

Introforløb

Den første uge i 1.g går med et introforløb, hvor vi ryster klasserne godt sammen.

Studieture

I 2.g går turen til én af Europas storbyer. Studieturen er en del af studieområdet og har derfor et fagligt islæt såvel som et socialt. På studieturen ser vi byen, vi besøger museer og seværdigheder, og vi vil naturligvis også opleve noget af den kultur, som storbyen byder på.

Lektiecafe

Vi har lektiecafe på skolen, hvor der fokuseres på de naturvidenskabelige fag. I lektiecafeen kan man få hjælp med afleveringsopgaver, og hvis man har været syg, kan man møde op og arbejde med et stof, man er gået glip af. Vi placerer lektiecafeen i eftermiddagstimerne.

Naturvidenskabsugen

I løbet af naturvidenskabsugen får vi besøg af kommunens 8. og 9. klasser. Vi får hvert år besøg af flere hundrede elever. Alle 2.g'ere fremstiller boder med forskellige naturvidenskabelige forsøg og eksperimenter, som de besøgende skal prøve. Der konkurreres om at være det bedste hold, og det vindende hold får naturligvis en præmie.

Sportsdag

Eleverne på htx arrangerer selv sportsdagen. Dagen er en sjov og anderledes måde at være sammen på, hvor der konkurreres på tværs af klasserne.

SOCIALE AKTIVITETER


Fredagscafé

Der afholdes jævnligt fredagscafé, hvor eleverne på tværs af klasser og årgange kan hygge sig.

Fester

Der afholdes gymnasiefest med jævne mellemrum. Festen foregår på skolen og er en lukket fest.

Morgensamling

Når det passer ind i vores program afholder vi morgensamling for alle uddannelsens elever. Det er klasserne på skift, der arrangerer morgensamlingen.